top of page

Vihavaisen kausi 1995

Ari Rasilaisen jälkeen taiteellisena johtajana aloitti oopperalaulaja Ilkka Vihavainen, joka ryhtyi järjestämään kymmenettä Suvisoittoa. Juhlavuoden ohjelma käsitti 14 konserttia ja esityspaikkoja oli Sysmän ja Luhangan lisäksi myös Asikkalassa, Hartolassa ja Kuhmoi­sissa. Juhlavuoden suurteos oli Rossinin Petite Messe Solennelle. Teoksen solisteina olivat Leena Korhonen, Laura Nykänen, Aki Ala­mikkotervo ja Sami Luttinen. Kuoron osuuden lauloi Sysmän juhlakuoro, säestyksenä vain urkuharmoni ja piano. Teoksen johti Ari Häyrinen.

Toinen suurteos oli Rossinin säveltämä Stabat Mater, jonka johti Ari Rasilainen. Teoksen solistit olivat Satu Vihavainen, Päivi Nisula, Richard Reaville ja Jaakko Ryhänen. Kuorona oli Chorus Cathedralis Aboensis ja orkesterina Jyväskylä Sinfonia.

Yksi taiteellinen kohokohta oli trion Kavakos-Rousi-Nágy konsertti Kuhmoisten kirkossa. Suvisoitossa kuultiin ja nähtiin myös Erkki Kivijärven kirjoittama ja Ilmari Hanni-kaisen säveltämä Talkootanssit -laulunäytelmä.

Suvisoiton avajaiskonsertti oli Olavi Virran 80-vuotisjuhlakonsertti, joka pidettiin Suvisaaressa. Suvisaari oli nyt ensimmäistä kertaa konserttipaikkana. Siellä esiintyivät Satu Vihavainen, Raimo Laukka, Olli Ahvenlahti, Kai Hyttinen, Fredi, Sauli Lehtonen ja Eija Kantola. Tilaisuuden televisioi TV1. Olavi Virtaa muisteltiin myös Särkilah­den nuorisoseuran talolla järjestetyssä Nostalgiaa Olavi Virran synnyinmaisemissa -konsertissa. MTV3taltioi Kevyesti Suvisoittoa 10-vuotisgaalan Ilolan Ooopperaladosta, jossa esiintyi Suvisoiton solisteja 10 vuoden ajalta, kuten Ari Rasilainen, Seppo Ruohonen, Sonja Lumme, Mikko Kuustonen, Kaija Kärkinen ja Ile Kallio. Lapset pääsivät kuulemaan Tohtori Polosen kiertävää lauluklinikkaa.

Juhlavuoden ohjelmaan kuului ensimmäisen kerran kartanokonsertti, joka pidettiin Suurkylän kartanossa. Siellä soitti Kati Virtanen. Toinen uutuus oli Kauneimpia hen­gellisiä lauluja -konsertti, jossa lauloi Jorma Hynninen ja häntä säesti Tapio Tiitu. Näitä molempia konsertteja on järjestetty myöhem­missäkin Suvisoitoissa.

bottom of page