top of page

TUTUSTU TAITEILIJOIHIN
 

17_43_original.jpg

Viulisti Elina Vähälä, Sysmän Suvisoiton taiteellinen johtaja, kuuluu kotimaisten instrumentalistiemme kirkkaimpaan kansainväliseen kärkikaartiin. Maineensa valovoimaisena ja poikkeuksellisen monipuolisen monipuolisena muusikkona Vähälä on ansainnut laaja-alaisella repertuaarillaan, joka kattaa konserttoja ja kamarimusiikkia barokista nykypäivään. Vähälä on kantaesittänyt muun muassa Jaakko Kuusiston viulukonserton, Aulis Sallisen Kamarikonserton sekä Kalevi Ahon viulukonserton nro 2, sekä soittanut Radion sinfoniaorkesterin solistina lähes mahdottomana pidetyn Sibeliuksen viulukonserton varhaisversion.

Viime aikoina Vähälää on voinut kuulla esimerkiksi Minnesotan orkesterin, Detroitin ja Houstonin sinfonikoiden, Lyonin kansallisen sinfoniaorkesterin, Tukholman kuninkaallisten filharmonikoiden sekä Singaporen sinfoniaorkesterin solistina, ja hän on tuttu näky myös kotimaan orkestereiden solistina. Kotikaupunkinsa orkesterin Sinfonia Lahden kiertueilla Vähälä on ollut vakiovieras aina Aasian, Etelä-Amerikan ja Keski-Euroopan kiertueita myöten.

Kamarimuusikkona ja orkesterisolistina ahkerasti konsertoiva Vähälä toimii myös opettajana: hän on vuonna 2009 toimintansa aloittaneen Viuluakatemian perustajajäsen sekä Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopiston viuluprofessori. Elina Vähälän soitin on Giovanni Battista Guadagnini vuodelta 1780.

Ilari.png

Ilari Angervo (s. 1968 Helsinki) opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Leena Siukosen johdolla kunnes hän vaihtoi alttoviuluun Helge Valtosen ja Jouko Mansneruksen oppilaaksi.

Angervo on lisäksi opiskellut Berliinin taidekoulussa 1988–90 Wolfram Christin johdolla ja saanut lisäoppia myös Matti Hirvikankaalta ja Rainer Moogilta. Suomen Kansallisoopperan orkesterin alttoviulun äänenjohtajana Angervo toimi 1987–88. Ilari Angervo on maineikkaan Uusi Helsinki -kvartetin perustajajäsen. Yhtyeen yli 30-vuotinen taival maamme eturivin kamarimusiikkikokoonpanona jatkuu edelleen aktiivisesti.

Oman orkesterinsa lisäksi myös kansainväliset orkesterivierailut ovat osa Angervon muusikkoutta. Super World Orchestra Japanissa ja World Orchestra Koreassa ovat olleet mielenkiintoisia ja innoittavia tapahtumia Kaukoidässä. Euroopassa Angervo on vieraillut suomalaisten orkestereiden lisäksi Berliinin Filharmonikoissa, Oslon Filharmonikoissa sekä Espanjassa Orquestra de Qadacuesissa.

Angervo on esiintynyt mm. RSO:n ja useimpien muiden suomalaisten orkestereiden kanssa. Ulkomailla hän on soittanut solistina useissa Euroopan maissa sekä Japanissa.

Angervo soittaa Giovanni Battista Guadagnini- alttoviululla vuodelta 1765.

Taija.png

Taija Angervo aloitti viulunsoiton opintonsa Lahdessa Pertti Sutisen oppilaana ja jatkoi Kuhmon Viulukoulun kautta Sibelius-Akatemiaan. Opiskeltuaan myös Kölnissä Mihaela Martinin luokalla hän palasi Helsinkiin suorittamaan viuludiplomin Mi-kyung Leen johdolla Sibelius-Akatemiassa.

Angervo on aina rakastanut ja esittänyt paljon erilaisille kokoonpanoille sävellettyä kamarimusiikkia useilta vuosisadoilta. Hän on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa, USA:ssa, Kiinassa ja Japanissa. Uusi Helsinki- kvartetissa hän on soittanut vuodesta 2000.

Taija Angervo on Radion Sinfoniaorkesterin 2. konserttimestari ja on vieraillut konserttimestarina mm. Sinfonia Lahdessa, Tampere Filharmoniassa, Helsingin Kaupunginorkesterissa ja Avanti!- kamariorkesterissa.

Angervolla on käytössään Giovanni Battista Rogeri-viulu 1700-luvun alkupuolelta.

Kuva: József Hárs

Jakob

Norjalainen alttoviulisti Jakob Dingstad valittiin Radion sinfoniaorkesterin äänenjohtajaksi 2017. Samana vuonna hän esitti Mozartin Sinfonia Concertanten orkesterinsa solistina. RSO:n lisäksi hän on johtanut alttoviulusektiota muun muassa Australian kamariorkesterissa, Savonlinnan oopperajuhlilla, Ruotsin radion sinfoniaorkesterissa, Oslon oopperaorkesterissa, Sinfonia Lahdessa ja Tapiola Sinfoniettassa.

 

Dingstad on opiskellut Barratt-Due -musiikki-instituutissa Oslossa sekä Norjan musiikkiakatemiassa, jossa hän suoritti maisterin tutkinnon Lars Anders Tomterin johdolla 2017. Keväästä 2020 lähtien hän suorittaa toista maisteritutkintoa Universität der Künstessa professori Hartmut Rohden luokalla.

 

Dingstad on myös ahkera kamarimuusikko ja hän on mm. esiintynyt Turun musiikkijuhlilla, Crusell-viikolla ja Helsinki Chamber Music Festivaalilla. Jousikvartetin Quartetto Testosteronen jäsenenä hän on esiintynyt mm. New Yorkin Carnegie Hallissa ja osallistunut Euroopan kamarimusiikkiyhdistyksen koulutuksiin ympäri Eurooppaa.

Kuva1 Minna Hatinen (1).jpg

Laura Hynnisen poikkitaiteellisissa sooloprojekteissa yhdistyvät musiikki, maalaukset ja tilataide. Harppu on Hynnisen pääinstrumentti, harpun lisäksi hän käyttää mm. omaa ääntään ja live-elektroniikkaa. Laura Hynnisen säveltämä, esittämä ja tuottama sooloalbumi ”Otilia” (Alba Records, 2021) valittiin Yleisradion Vuoden levyksi 2021.

 Harpunsoiton A-tutkinnon Laura Hynninen suoritti Sibelius-Akatemiassa v.1999. Sen jälkeen hänellä on ollut hallussaan Suomen kaikkiaan seitsemästä vakituisesta harpistin toimesta kaksi arvostetuinta; Kansallisoopperan orkesterin harpun äänenjohtajan (v.2000-2012) ja Radion Sinfoniaorkesterin äänenjohtajan (2013-2015) toimet.

 

Hynninen tunnetaan monipuolisesta työskentelystä eri tyylisissä kokoonpanoissa. Häntä on kuultu solistina ja kamarimuusikkona eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Hynninen on ollut useiden suomalaisten orkestereiden, mm. Avanti!n, Tapiola Sinfoniettan ja Radion Sinfoniaorkesterin solistina. Hän on esiintynyt yli neljälläkymmenellä eri festivaalilla, tehnyt levytyksiä, radionauhoja, sovituksia ja äänityksiä myös kirkkomusiikin, popin, rockin, heavy metalin, jazzin ja nykymusiikin kentillä.

Kuva: Minna Hatinen

Knihtilä_19-03-14_127.jpg

Mezzosopraano Tuija Knihtilä luopui vakinaisesta kiinnityksestään Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan vuonna 2010 ja on sen jälkeen toiminut vapaana taiteilijana eri puolilla Eurooppaa nykyisestä kotikaupungistaan Wienistä käsin.


Knihtilän ohjelmiston ytimessä ovat oopperakirjallisuuden keskeiset suuret mezzosopraanoroolit, joita hän on laulanut arvostetuissa oopperataloissa kuten Venetsian La Fenicessa, Oslon, Bergenin ja Malmön oopperoissa, Kööpenhaminan ja Tukholman kuninkaallisissa oopperoissa, Weimarin, Bonnin ja Mannheimin kansallisteattereissa sekä Frankfurtin oopperassa Saksassa. Yhdysvaltain debyyttinsä vuonna 2015 Tuija Knihtilä teki Austinin oopperassa Teksasissa, jossa hän lauloi Amneriksen roolin Verdin oopperassa Aida.


Keväällä 2020 Knihtilä palasi Tukholman Kuninkaalliseen oopperaan, jonne hänet kutsuttiin lyhyellä varoitusajalla laulamaan Waltrauten roolia Wagnerin Valkyyrian uudessa tuotannossa. Näytöksistä ehdittiin toteuttaa vain ensi-ilta ja yksi verkkolähetys, loput näytökset peruuntuivat koronapandemian vuoksi. Pandemia siirsi myös hänen vierailunsa vuoden 2021 Savonlinnan Oopperajuhlilla, samoin kävi myös paluulle Kundryn roolissa Mannheimin oopperan tuotantoon Wagnerin Parsifalista. Savonlinnassa Knihtilän vierailu Bizet’n Carmenin nimiroolissa toteutunee viimein kesällä 2022.


Oopperakiinnitysten ohella Tuija Knihtilä on kysytty konserttisolisti. Hänen tuoreimpiin kotimaan vierailuihinsa kuulunut esiintyminen Berliozin Faustin tuomion Margueriten roolissa Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin solistina keväällä 2020 sai erinomaisen vastaanoton. Mahlerin kahdeksannen sinfonian solistina hän esiintyi niin ikään Hannu Linnun johtaman RSO:n solistina Helsingin Juhlaviikoilla 2018. Vuodenvaihteessa 2021-22 Tuija Knihtilä vieraili Wienin sinfonikoiden solistina. Uuden vuoden ohjelmassa oli Beethovenin yhdeksäs sinfonia ja kapellimestarina Sakari Oramo. Suomessa häntä kuultiin keväällä 2022 myös Hannu Linnun johtaman Sinfonia Lahden solistina.


Tuija Knihtilä on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja täydentänyt sittemmin opintojaan Berliinin taidekorkeakoulussa ja Zürichin kansainvälisessä oopperastudiossa.

Kuva: Heikki Tuuli

20220112_0135 (1).jpg

Tuomas Lehto esiintyy aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona ympäri maailmaa ja häntä voi myös kuulla monilla festivaaleilla. Lehto on Radion Sinfoniaorkesterin 1. soolosellisti, Uusi Helsinki-kvartetin sellisti ja Total Cello Ensemblen jäsen sekä KuruFest-festivaalin taiteellinen johtaja. Hän myös opettaa Sibelius-Akatemiassa sellonsoittoa ja kamarimusiikkia. Lisäksi hän on yhdessä Tuomas Ylisen kanssa perustamansa Selloakatemian opettaja. Tällä hetkellä
Selloakatemiassa opiskelee 14 huippulahjakasta nuorta eri puolelta Suomea sekä Ruotsista ja Norjasta.


Tuomas Lehto aloitti sellonsoiton opinnot kolmevuotiaana opettajanaan Anja Maja. Vuonna 2000 opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa ensin Hannu Kiiskin ja myöhemmin Marko Ylösen ja Jan-Erik Gustafssonin johdolla. Vuonna 2007-2008 hän opiskeli Tukholmassa Torleif Thedéenin luokalla.


Lehto on tehnyt radionauhoituksia Suomen Yleisradiolle ja levyttänyt ahkerasti solistina ja erilaisten yhtyeiden jäsenenä. Hän on myös kantaesittänyt useita teoksia, mm. Ville Matvejeffin sellokonserton. Kilpailumenestystä on Turun sellokilpailusta vuodelta 2006. Tuomas Lehdon käytössä on Matteo Goffriller- sello noin vuodelta 1700.

5 (1).jpg

Niamh McKenna (s.1991) on saksalais-irlantilainen huilisti. Hän on Helsingin kaupunginorkesterin soolohuilisti, aiemmin hän on toiminut Turun filharmonisen orkesterin huilun äänenjohtajana. Kaudella 2013-14 hän oli Amsterdamin Concertgebouw’n orkesteriakatemiassa.

 

McKenna on opiskellut Angela Firkinsin, Felix Rengglin, Kersten McCallin ja Petri Alangon johdolla. Vuonna 2017 hän voitti kansainvälisen Crusell-huilukilpailun Suomessa, 2019 hän voitti 3. palkinnon kansainvälisessä Prahan Kevät kilpailussa.

 

McKenna on soittanut soolohuilistina mm. Concertgebouw-orkesterissa, Suomen ja Ruotsin radioiden sinfoniaorkestereissa, sekä Suomen kansallisoopperassa ja Tapiola Sinfonietassa. Hän on kantaesiintynyt Kalevi Ahon kaksoiskonserton huilulle ja harpulle 2022 Helsingin kaupunginorkesterin kanssa Osmo Vänskän johdolla. Solistina hän on esiintynyt mm. Prahan filharmoninen orkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Oulu Sinfonian, Jyväskylä Sinfonian, Lappeenrannan kaupunginorkesterin sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa.

 

Aktiivisena kamarimusiikkona häntä voi kuulla festivaaleissa ympäri Suomea. 

Johannes Piirto 5520m (1).jpg

28-vuotias pianisti ja säveltäjä Johannes Piirto on esiintynyt useilla merkittävillä konserttilavoilla ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla, joihin lukeutuvat mm. Bergen Festival, Helsingin juhlaviikot, Turun musiikkijuhlat, Wiener Konzerthaus, Wien Modern, Eisenstadtin Herbstgold-festivaali, ja Mikkelin musiikkijuhlat, jossa Johannes teki debyyttinsä jo 13-vuotiaana Valeri Gergijevin kutsumana. 

 

Piirto on esiintynyt mm. Camerata Salzburgin, Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin, ja Suomalaisen kamariorkesterin solistina, sekä työskennellyt lukuisien kapellimestareiden kanssa, joihin lukeutuvat Santtu-Matias Rouvali, Fabian Gabel, Sakari Oramo, Jukka- Pekka Saraste, Dima Slobodeniouk, Okko Kamu, ja Anja Bihlmaier. Kilpailumenestystä pianistina on tullut mm. Kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa 2011.

 

Kamarimuusikkona Johannes on työskennellyt mm. Lilli Paasikiven, Mika Kareksen, Julian Rachlinin, Sarah McElravyn ja Natalia Gutmanin kanssa.

 

Vuonna 2007 Piirron orkesterisävellys Lumière palkittiin nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailussa. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi Musiikkitalon avajaisissa 2011 kantaesittämällä sävellyksensä Virta. Johannes on säveltänyt usemman orkesteriteoksen Suomalaiselle kamariorkesterille Jukka-Pekka Sarasteen tilauksesta. Lisäksi Johanneksen teoksia on tilattu mm. Korsholman Musiikkijuhlille, sekä Hetan Musiikkipäiville.

 

Johannes on opiskellut Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa Liisa Pohjolan, Antti Siiralan, Matti Raekallion, sekä Jussi Siiralan johdolla, sävellystä Tapio Tuomelan johdolla, sekä orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla. Johannes viimeisteli opintonsa Wienin musiikkikorkeakoulussa Stefan Vladarin johdolla.

 

Kaudella 2021-2022 Johannes Piirto esiintyy mm. Camerata Salzburgin, RSO:n ja Wienin Volksoperin orkesterin solistina. Lisäksi Johannes tekee debyyttinsä mm. Islannin Harpa- konserttisalissa, sekä Wienin Musikvereinissa, jossa hän esiintyy mm. Julian Rachlinin ja Torleif Thedéenin kanssa.

image0 (2).jpeg

Pippa Sieppalan (s.2001) viuluopinnot käynnistyivät viisivuotiaana kotona äidin, ja Keravan musiikkiopistossa Tiina Aho-Erolan johdolla. Viuluakatemiassa vuodesta 2010 häntä ovat opettaneet Ilja Grubert, Elina Vähälä ja Janne Malmivaara, jonka luokalla Pippa on opiskellut myös Turun konservatoriossa 2010-2015, sekä Helsingin konservatoriossa 2015 alkaen. Tällä hetkellä Pippa opiskelee Sveitsissä Musik Akademie Basel korkeakoulussa Barbara Dollin johdolla. Mestarikursseilta lisäopetusta Pippa on saanut mm. Leonidas Kavakokselta, Steven Isserlikseltä sekä Mihaela Martinilta.

 

Turun Filharmonisen orkesterin solistina hän on esiintynyt 2013 ja 2015, ja Jyväskylän 2016 viulukilpailujen finalistina sekä 2019 kolmannen palkinnon saajana hän on päässyt soittamaan Jyväskylä Sinfonian solistina. Wegelius Kamarijousten Nuorena solistina 2017 hän esiintyi Charlotta Westerbackin kanssa, ja Radion sinfoniaorkesterin solistina keväällä 2019. Kesällä 2019 Pippa soitti Astona International Summer Music Academyn orkesterin kanssa Bachin kaksoisviulukonserton Sveitsissä. 

Kesällä 2021 Pippa osallistui Menuhin International Summer Academyn toimintaan sekä oli Sysmän Suvisoiton Nuori Taiteilija. Viimeisimmäksi hänet palkittiin Rahn Kulturfond Stipendiumilla marraskuussa 2021. Pippa valittiin myös osallistujaksi IMS Prussia Co

 

Kesällä 2017 Pipalle myönnettiin Kuhmon kamarimusiikkifestivaalin Oleg Kaganin muistostipendi, ja 2018 hän oli British Isles Music Festivalin Nuori muusikko. ProMusica stipendi myönnettiin 2019.

Pippa soittaa A. Bellosio (1770) viululla, joka on ystävällisesti lainassa Sysmän Osuuspankilta. 

Arvosoittimet_18-10-04_033 (1).jpg

Jussi Vähälä (s. 1979) aloitti sello-opintonsa Lahden konservatoriossa Jouko Paavolan johdolla. Vähälä opiskeli Arto Noraksen johdolla Sibelius-Akatemiassa ja valmistui musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin vuonna 2012. 

Vähälä soitti Helsingin Kaupunginorkesterin sellistinä vuodet 2006-2012, ja nykyään hän toimii Suomen Kansallisoopperan I soolosellistinä. 

Vähälä on esiintynyt kaikilla merkittävillä kamarimusiikkifestivaaleilla Suomessa ja esiintynyt solistina muun muassa Helsingin Kaupunginorkesterin ja Kansallisoopperan orkesterin kanssa. Vähälä kuuluu Total Cello Ensemble-selloyhtyeeseen. Vuonna 2016 TCE esiintyi itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Presidentinlinnassa. Yhtye juhli 25-vuotista taivaltaan vuonna 2019. 

Vähälän soitin on Emil Aaltosen säätiön omistama Giovanni Tononi 1600-luvulta. 

Tallinnan kamariorkesteri & Andres Kaljuste

Rene-00681 (2).jpg

Tallinnan kamariorkesteri on perustettu vuonna 1993 ja viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana siitä on tullut yksi Viron tärkeimmistä orkestereista. Taiteellisesti kiinnostavista ohjelmista, herkästä soinnista ja mestarillisesta tulkinnasta tunnustusta saaneen orkesterin monipuolinen repertuaari ulottuu barokista - klassismin ja romantiikan kautta - aina tuoreimpiin oman aikamme sävelteoksiin. Harvinaisemmat ja nykysäveltäjien teokset sekä niiden kantaesitykset kuuluvat olennaisesti TKOn ohjelmistoon. Orkesterin arvostetut muusikot esiintyvät säännöllisesti myös solisteina ja kamarimuusikkoina. 

 

Tallinnan kamariorkesteri on julkaissut useita levytyksiä, joista mainittakoon kansainvälistä kiitosta ja menestystä saaneet albumit, kuten Arvo Pärtin säveltämät Te Deum, Adam’s Lament, Litany etc. pitkäaikaisen yhteistyön tuloksena Viron filharmonisen kuoron kanssa. Vuonna 2017 julkaistu Tõnu Kõrvitsin säveltämä Lageda laulud (Moorland Elegies) palkittiin “Vuoden klassisen musiikin albumina” Estonian Music Awards 2018 -tapahtumassa.

 

Tallinnan orkesterin perustajana ja tämän hetkisenä ylikapellimestarina toimii Grammy-palkittu Tõnu Kaljuste. Hänen lisäkseen orkesteria ovat johtaneet useat vierailevat kapellimestarit kuten John Storgårds, Okko Kamu, Alexander Rudin, Florian Donderer, Olari Elts, Paavo Järvi ja monet muut. Orkesteri on esiintynyt useilla kansainvälisillä festivaaleilla ja tehnyt konserttikiertueita muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Japanissa ja Euroopassa. Sysmän Suvisoitossa orkesteri esiintyy ensimmäistä kertaa tänä kesänä.

Kuva; Rene Jakobson

Kaljuste.JPG

Virolainen kapellimestari Andres Kaljuste on työskennellyt ennen kapellimestariopintojaan viulistina ja alttoviulistina muun muassa Helsingin kaupunginorkesterissa, Royal Philharmonic orkesterissa sekä Philharmonia orkesterissa. Valmistuttuaan kapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta, Kaljuste on esiintynyt useiden pohjoismaisten orkestereiden, kuten Helsingin kaupunginorkesteria, Lahti Sinfonian, Odensen sinfoniaorkesteriin sekä Århusin orkesterin johtajana. Kaljuste on myös levyttänyt Sharon Fraberin ja Eleanor Albergan kamarimusiikkia Signum Recordsille ja Navona Recordsille.

Kaljusteen tulevan kauden suunnitelmiin kuuluu vierailu Tallis kamariorkesterin sekä Tallinnan kamariorkesterin kapellimestarina. Lisäksi hän debytoi syksyllä 2022 Vaasan kaupunginorkesterin kapellimestarina. Kaljuste on aloittaa myös uutena taiteellisen johtajana Tallinnan musiikki- ja balettikorkeakoulussa vuonna 2022.

Kuva: Kaupo Kikkas

JUKKA PERKO AVARA & AILI JÄRVELÄ

Jukka+Perko+1280+x+1920,+(c)+Matti+Pyykkö.jpg

Saksofonisti Jukka Perko soitti itsensä jazz-piirien tietoisuuteen teini-ikäisenä Pori Jazz -festivaaleilla kesällä 1986. Jo seuraavana vuonna hänet kutsuttiin trumpetisti Dizzy Gillespien 70-vuotisjuhlakiertueen orkesteriin. Gillespien yhtyeessä vietetyn kahden vuoden jälkeen hän on johtanut omia yhtyeitään ja esiintynyt yli 40 maassa. Loistavan soittotekniikkansa siivittämänä ja yhdistelemällä suomalaiskansallisia ominaispiirteitä jazzin perinteeseen hän on kasvanut yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä saksofonisteista.

Kuva; Matti Pyykkö

cf43c6_d641902c01c047c9bc76ae2cd5eb837e_mv2.jpg

Kansanmusiikkiin kasvanut Aili Järvelä on monipuolinen, alati useista genreistä inspiroituva muusikko ja musiikintekijä. Kaustislaislähtöinen Järvelä tunnetaan laulajana, lauluntekijänä, säveltäjänä, sovittajana, viulistina, tuottajana, Järvelän pelimannina, sekä freelance-muusikkona useista eri yhtyeistä ja yhteyksistä. Ennen kaikkea hänet tunnetaan sielukkaana ja aitona tulkitsijana.

Kuva: Ulla Nikula

Teemu+Viinikainen+1920+x+1280,+(c)+Ville+Paul+Paasimaa+(2).jpg

Vaikka kitaristi Teemu Viinikaisen soitossa ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat itsestäänselvyyksiä, päällimmäisiksi tuntemuksiksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo ja herkkyys. Nämä ominaisuudet, sekä Viinikaisen ainutlaatuinen kyky saada erilaiset kokoonpanot kukoistamaan musiikillisesti, ovat tehneet hänestä maamme kysytyimmän jazz–kitaristin. Viinikainen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian jazzosastolta, jossa hän on myös toiminut opettajana vuodesta 2002 alkaen.

Kuva: Ville Paul Paasimaa

Jarmo Saari.JPG

Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Valmistuttuaan jazzsävellyksen maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1999 hän on toteuttanut musiikillisia visioitaan mm. esiintymällä lukuisissa kokoonpanoissa, toimimalla taiteellisena tuottajana useiden suomalaisten artistien studioalbumeilla sekä säveltämällä musiikkia suomalaisiin elokuviin, teatteriin, nykytanssiteoksiin ja televisioon. Hänen uransa käsittää noin 100 levytystä ja esiintymisiä 30 maassa. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Suomi-palkinto taiteellisesta toiminnasta.

Kuva: Tero Vuorinen / Combo

Laura Hynnisen poikkitaiteellisissa sooloprojekteissa yhdistyvät musiikki, maalaukset ja tilataide. Harppu on Hynnisen pääinstrumentti, harpun lisäksi hän käyttää mm. omaa ääntään ja live-elektroniikkaa. Laura Hynnisen säveltämä, esittämä ja tuottama sooloalbumi ”Otilia” (Alba Records, 2021) valittiin Yleisradion Vuoden levyksi 2021.

Harpunsoiton A-tutkinnon Laura Hynninen suoritti Sibelius-Akatemiassa v.1999. Sen jälkeen hänellä on ollut hallussaan Suomen kaikkiaan seitsemästä vakituisesta harpistin toimesta kaksi arvostetuinta; Kansallisoopperan orkesterin harpun äänenjohtajan (v.2000-2012) ja Radion Sinfoniaorkesterin äänenjohtajan (2013-2015) toimet.

 

Hynninen tunnetaan monipuolisesta työskentelystä eri tyylisissä kokoonpanoissa. Häntä on kuultu solistina ja kamarimuusikkona eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Hynninen on ollut useiden suomalaisten orkestereiden, mm. Avanti!n, Tapiola Sinfoniettan ja Radion Sinfoniaorkesterin solistina. Hän on esiintynyt yli neljälläkymmenellä eri festivaalilla, tehnyt levytyksiä, radionauhoja, sovituksia ja äänityksiä myös kirkkomusiikin, popin, rockin, heavy metalin, jazzin ja nykymusiikin kentillä.

bottom of page