top of page29.6.-6.7.2024


 

SYSMÄN SUVISOITTO

webiin.png

Kesän 2024 festivaalin keskiössä ovat sointivärit. Kuulijaa hemmotellaan ja virkistetään yllättävien soitinten ja soitinyhdistelmien tarjoamilla sointivärikylvyillä. Jotkut ihmiset kokevat musiikin hyvin konkreettisina väreinä, tätä kutsutaan synestesiaksi. 
 

Lintuja ja otuksia -konsertissa kuullaan cembaloa, kitaraa, alttoviulua ja viulua; vanhoja kielisoittimia uuden musiikin välittäjinä. Alttoviulu ja viulu valjastetaan myös elektroakustisiin, satumaisia maailmoja muodostaviin musiikkiteoksiin. Konsertin muusikot Elina Mustonen, Petri Kumela, Hanna Hohti ja Pippa Sieppala ovat erilaisten sointivärien taitureita. Elävien säveltäjien teoksissa soittimista otetaan tehot ja ilo irti, sävyjen kirjo on riemastuttava. Jännittävän ulottuvuuden konserttiin tuovat kuvanveistäjä Mia Hamarin teokset, jotka mielestäni keskustelevat ja resonoivat kiinnostavasti konsertin musiikin kanssa. Ikiaikaisuus ja nykyhetki ovat yhtäaikaisesti läsnä.
 

Oopperalaulaja Helena Juntunen on erityislaatuisen värikäs ja säkenöivä taiteilija. Hänen valtavan suosion saaneesta elämäkerrastaan -Joskus liikaa, aina liian vähän- kuullaan musiikkia ja tarinoita kaikissa sävyissä. Pianistina konsertissa on monipuolisuudestaan tunnettu Janne Hovi.
 

Ensemble Gamut mykisti minut ainutlaatuisella, rikkaalla sointimaailmallaan. Miten kolmesta muusikosta voi tulla loputtomasti niin kiehtovia ja syvästi koskettavia ääniyhdistelmiä! Odotan malttamattomana kuulevani tätä palkittua yhtyettä Sysmän kirkossa.
 

Ilmiliekki Quartetin jäsenet ovat kukin tähtiluokkaa omalla urallaan, ja yhtye on nauttinut kansainvälistä arvostusta jo yli kaksikymmentä vuotta. Ilmiliekki tuo festivaaliin oman vahvan värinsä jazzin huipulta.
 

Johanna Rusanen-Kartano ja Ville Rusanen ovat tunnettuja loistavuudestaan ja itseään säästämättömästä heittäytymiskyvystään. He tulkitsevat suven ja runon päivänä suomalaisia lauluja Niko Kumpuvaaran haitarin ja neljän harpun (Lily-Marlene Puusepp, Hilda Kunnola, Maaria Pulakka, Laura Hynninen) säestyksellä. Nämä lauluäänet ja instrumentit eri yhdistelminä muodostavat ennenkuulemattoman ja ainutlaatuisen kokonaisuuden Luhangan jättimäisessä puukirkossa.
 

Ainutlaatuinen on niin ikään Suvisoiton aloittava Monnin, Pillin ja Pullan konsertti, jossa yllätyksellisiä sointeja koko perheelle tarjoilevat laulajalegendakissa Jorma Hynninen, 83v sekä muusikkokissalapset Ursula Auvinen ja allekirjoittanut. 
 

Tanssijat Olga Ainali ja Ida Remsu esiintyvät jälleen ennen konsertteja liikkeeseen ja mimiikkaan pohjautuvilla johdannoillaan. Voisikohan ihmiskehonkin liikkeet kokea musiikkina tai väreinä..?
 

Sydämellisesti tervetuloa nauttimaan sointiväreistä ja taiteesta keskellä Päijät-Hämeen kauneinta suvea!

 

Laura Hynninen, Taiteellinen johtaja

Laura6911Taiteellinen01 154% _Ville Hautakangas.jpg

Kuva: Ville Hautakangas

bottom of page