top of page

KONSERTTIPAIKAT

TEATTERITALO

Väihkyläntie 1, 19700 Sysmä

Sysmän Teatteritalon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Nyström-Petrelius-Penttilä ja se valmistui 1898 Sysmän Säästöpankin toimitiloiksi. Nykyisin rakennuksen omistaa Sysmän kunta. Rakennus edustaa kansallisromanttista tyylisuuntaa. Teatteritalo sijaitsee aivan Sysmän keskustassa. Teatteritalolla sijaitsee myös Sysmän Suvisoiton toimisto.
 

 

VPK:n LAVA

Koskueentie, 19700 Sysmä

Sysmän VPK:n omistama perinteikäs vuonna 1952 rakennettu tanssilava sijaitsee Koskueentiellä Ylä-Vehkajärven rannalla, kauniissa kallioisissa maisemassa. Lava on kaikkien itähämäläisten tuntema ja arvostama tanssipaikka. VPK:n lava on myös osa sysmäläistä, itähämäläistä ja suomalaista kulttuurihistoriaa. Lavalla on esiintynyt vuosikymmenten aikana tanssi- ja populaarimusiikin suomalaisia artisteja, ja sillä on filmattu kohtauksia aikanaan kohuelokuvana tunnetuksi tulleeseen elokuvaan Käpy selän alla. Lavan uudistaminen valmistui 2010.

 

Sysmän kirkko

Kirkkokuja 1, 19700 Sysmä

Sysmän Pyhän Olavin kirkko on keskiajalta ja edustaa goottilaista tyyliä suippoine kaarineen ja jyrkkine katonharjoineen.  Se on rakennettu harmaakivestä ja poltetusta tiilestä.  Se on itä-länsi -suunnassa.

Kitkon pituus ulkopuolelta on 27,5 metriä ja leveys 13,5 metriä.  Seinät ovat noin metrin vahvuiset. Sakariston seinät sen sijaan vajaan metrin.

Alkuperäinen kirkko oli suorakaiteen muotoinen, arkkitehdistä ei ole tietoja, mutta 1833 kirkko muutettiin Carl Ludwig Egelin piirustusten mukaisesti ristikirkoksi.  Kirkko on rakennettu vuosien 1510-1520 välisellä ajalla.

Pyhälle Olaville on Suomessa pyhitetty 19 kirkkoa ja Sysmän kirkko on yksi niistä.  Pyhä Olavi oli Norjan viikinkikuningas ja eli 995-1030 välisenä aikana, kuoli Stiklestadin taistelussa 1030 ja on haudattuna Nidarosin tuomiokirkkoon Trondheimissä.


Luhangan kirkko
Mämminiementie 6, 19950 Luhank
a

Luhangan kirkko rakennettiin hirrestä vuosina 1891–1893, ja sen on suunnittelut Josef Stenbäck. Kirkossa on noin 1 500 istumapaikkaa. Kirkko on muodoltaan päätytornillinen pitkäkirkko, ja sen kuoripuolella on muun katon harjaa matalampiharjainen poikkisuuntainen laiva. Tyylisuunnaltaan kirkko edustaa uusgotiikkaa. Kirkko on käytössä vain kesäisin, ja sitä kutsutaankin Luhangan kesäkirkoksi.
 
Huom! Runon ja Suven päivän konserttiin Luhangan kirkolle 6.7. lähtee yhteyskyyditys Sysmän Matkahuollolta. Ilmoittaudu mukaan linkin takaa löytyvällä lomakkeella jos tahdot kulkea paikalle yhteiskyydityksellä.
bottom of page