To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

SUVISOITON
KONSERTTIPAIKAT

Hartolan kirkko

Kirkkotie 2, 19600 Hartola
 

Hartolan kirkko on rakennettu graniitista 1911–1913 ja sen on suunnitellut kirkkoarkkitehti Josef Stenbäck, joka myös urakoi kirkon. Myös kirkon sisätilat, kuten lasimaalaus Teidän edestänne, valaisimet ja saarnatuoli ovat Stenbäskin suunnittelemat. Tyyliltään kirkko edustaa kansallisromantiikkaa, mutta siinä on myös uusgotiikan ja jugendin vaikutteita. Kirkko on korjattu 1960-luvulla arkkitehti Esko Järventauksen ja vuonna 2013 arkkitehti Virpi Tervosen johdolla.

Luhangan kirkko

Mämminniementie, 19950 Luhanka

Luhangan kirkko on yksi Suomen suurimmista puukirkoista. Sen on suunnitellut Josef Stenbäck ja se on vihitty käyttöön 1893. Kirkkoon mahtuu jopa 2000 kuulijaa. Romanttisessa öljy- ja kynttilävalaistuksessa (kirkossa ei ole lämmitystä) monet tilaisuudet saavat erityistä lisähohtoa, joka valloittaa yleisönsä. Hyvä akustiikka on tuonut sille mainetta konserttikirkkona. Luhangan kirkko sijaitsee aivan Luhangan keskustassa, 45 kilometriä pohjoiseen Sysmästä.

Sysmän kirkko

Kirkkokuja 1, 19700 Sysmä

Varhaisin tieto Sysmän kirkoista on vuodelta 1398. Sysmän nykyinen kivikirkko mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1442 Kristofner-kuninkaan kirjeessä - niihin aikoihin Sysmästä oli tullut Itä-Hämeen hengellisen elämän keskuspaikka. Sysmän kirkon tarkkaa rakentamisaikaa ei ole voitu määrittää. Sitä pidetään kuitenkin yhtenä maamme vanhimmista. Sysmän keskiaikainen, goottilaistyylinen kirkko on rakennettu harmaakivestä ja poltetusta tiilestä. Se on kokenut 550-vuotisen historiansa aikana monta muutosta ja korjausta uskonpuhdistuksen, kehityksen ja kunkin ajan tarpeen sanelemana. Suurin ulkoinen muutos tehtiin 1833, jolloin kirkko muutettiin C. L. Engelin piirustusten mukaan ristikirkoksi.Sysmän kirkko sijaitsee kilometrin verran Sysmän keskustasta Suopellon suuntaan.

 

Teatteritalo ​

Väihkyläntie 1, 19700 Sysmä

Sysmän Teatteritalon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Nyström-Petrelius-Penttilä ja se valmistui 1898 Sysmän Säästöpankin toimitiloiksi. Nykyisin rakennuksen omistaa Sysmän kunta. Rakennus edustaa kansallisromanttista tyylisuuntaa. Teatteritalo sijaitsee aivan Sysmän keskustassa. Teatteritalolla sijaitsee myös Sysmän Suvisoiton toimisto.

 

VPK:n lava​

Koskueentie, 19700 Sysmä

Sysmän VPK:n omistama perinteikäs vuonna 1952 rakennettu tanssilava sijaitsee Koskueentiellä Ylä-Vehkajärven rannalla, kauniissa kallioisissa maisemassa. Lava on kaikkien itähämäläisten tuntema ja arvostama tanssipaikka. VPK:n lava on myös osa sysmäläistä, itähämäläistä ja suomalaista kulttuurihistoriaa. Lavalla on esiintynyt vuosikymmenten aikana tanssi- ja populaarimusiikin suomalaisia artisteja, ja sillä on filmattu kohtauksia aikanaan kohuelokuvana tunnetuksi tulleeseen elokuvaan Käpy selän alla. Lavan uudistaminen valmistui 2010.